film

La perrera (Manolo Nieto, 2006, Uruguay). David slaapt het liefst de hele dag. Als hij in wakende toestand verkeert, is hij bij voorkeur stoned. Hij kan maar geen eigen manier van leven vinden, maar als zijn vader hem dwingt een eigen huisje te bouwen, krijgt zijn bestaan langzaamaan toch richting. La perrera won in 2006 een Tiger Award op het Filmfestival Rotterdam. Rodaje de "La Perrera", 14, 15 y 16 de agosto de 2004 en La Pedrera. Director Manolo Nieto, asistente Ernesto Gillman, 2do. Guillermo Rocamora, jefa de producción Agustina Chiarino director de fotografía Guillermo Nieto, actores: Pablo Riera, Sergio Gorfain, Federico De Los Santos., Richard ? y ???. Iván Franco

Gladiator (Ridley Scott, 2000, Engeland/VS). Een van de grootste vaderlandse bioscoopsuccessen van 2000 is historische spektakelfilm over het Romeinse Rijk. Russell Crowe is een onkreukbare, tot gladiator gedegradeerde generaal die het opneemt tegen de corrupte keizer Joaquin Phoenix. Ook met Oliver Reed en Derek Jacobi.RTL5, 20.00-22.50u.

The Terminal (Steven Spielberg, 2004, VS). Tom Hanks zit als brave burger uit een Oostblokland vast op het New Yorkse vliegveld JFK. Hij mag niet door, maar hij kan ook niet meer terug. Scherpe kritiek op het vreemdelingenbeleid van Amerika.Veronica, 20.00-22.30u.

Das Boot – director’s cut (Wolfgang Petersen, 1981, West-Duitsland). Peperdure verfilming van bestseller (1973) over het claustrofobische bestaan in een U-Boot anno 1941. Met Jürgen Prochnow en Herbert Grönemeyer.ARD, 23.00-2.15u.