film

Roxanne (Fred Schepisi, 1987, VS). Eigentijdse, door hoofdrolspeler Steve Martin geschreven filmbewerking van Edmond Rostands toneelstuk Cyrano de Bergerac uit 1897. Van grote neus voorziene brandweercommandant uit stadje schrijft uit naam van collega liefdesbrieven aan astronome Daryl Hannah, op wie hij zelf heimelijk verliefd is. Grappige en lieve komedie is een van Martins beste films. Roxanne (1987) Pers: Daryl Hannah, Steve Martin Dir: Fred Schepisi Ref: ROX001CD Photo Credit: [ Columbia / The Kobal Collection / Lederer, Joseph ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Knetter (Martin Koolhoven, 2005, Nederland/België). Nederlandse jeugdfilm naar Scandinavisch model, script van Mieke de Jong. Negenjarig, hartveroverend meisje moet het zien te rooien met manisch-depressieve moeder Carice van Houten. Een olifant biedt uitkomst.Ned.3, 15.30-16.45u.

The Fan (Tony Scott, 1996, VS). Robert De Niro varieert op zijn rol in Cape Fear, als ziekelijke supporter van honkballer Wesley Snipes. Zo voelt hij zich geroepen om diens rivaal Benicio Del Toro voorgoed uit te schakelen.RTL7, 22.00-0.15u.

Satin Rouge (Raja Amari, Tunesië/Frankrijk). Debuut van de in Parijs opgeleide, Tunesische cineaste Amari behelst een weduwe die aanvankelijk in een hobbezak fotolijstjes afstoft maar zich dan ontpopt tot buikdanseres. Film overtreedt taboes uit meerdere culturen en biedt een verbijsterend slim einde: tegelijk een wensdroom en een nachtmerrie. Canvas, 22.20-23.55u.