film

Knetter (Martin Koolhoven, 2005, Nederland/België). Nederlandse jeugdfilm naar Scandinavisch model, script van Mieke de Jong. Negenjarig, hartveroverend meisje moet het zien te rooien met manisch-depressieve moeder Carice van Houten. Een olifant biedt uitkomst.Ned.3, 15.30-16.45u.

The Fan (Tony Scott, 1996, VS). Robert De Niro varieert op zijn rol in Cape Fear, als ziekelijke supporter van honkballer Wesley Snipes. Zo voelt hij zich geroepen om diens rivaal Benicio Del Toro voorgoed uit te schakelen.RTL7, 22.00-0.15u.

Satin Rouge (Raja Amari, Tunesië/Frankrijk). Debuut van de in Parijs opgeleide, Tunesische cineaste Amari behelst een weduwe die aanvankelijk in een hobbezak fotolijstjes afstoft maar zich dan ontpopt tot buikdanseres. Film overtreedt taboes uit meerdere culturen en biedt een verbijsterend slim einde: tegelijk een wensdroom en een nachtmerrie. Canvas, 22.20-23.55u.