De boksschool

Liesbeth Bontrop traint in de fitnessruimte.

Deel uitmaken van een ruig politiearrestatieteam, het was haar grote droom. Die kwam niet uit en de boeven mogen zich gelukkig prijzen; Liesbeth Bontrop (33) oogt als een vrouw die waarlijk haar mannetje staat.

Vader zaliger, wiens condoleancereceptie op eigen verzoek in De Voltreffer werd gehouden, nam Liesbeth op haar zeventiende mee naar zijn boksclub en vanaf dat moment trainde ze duchtig mee. Maar de ouwe verbood haar ten strengste de ring in te stappen. Dat hield hij zeven lange jaren vol, Liesbeth zette zoals het hoort door en bokste eindelijk haar eerste wedstrijd; ze was zo zenuwachtig dat ze alleen maar weg wilde en vergat met welk been ze nu ook al weer voorstond.

De eerste partij ging verloren, maar ze won alle daarop volgende gevechten, en vader zat bij elke wedstrijd op de eerste rij. Ze werd Nederlands kampioen, trouwde met een kickbokser en was de daarop volgende jaren met regelmaat zwanger. Moeder te zijn van drie kleine kinderen is niet bevorderlijk voor een glanzende sportcarrière. Daarbij protesteert het lichaam de laatste tijd via zeurende schouder- en knieblessures.

Met mannen boksen vindt Liesbeth geen probleem, de mannen wel omdat ze veinzen niet graag een vrouw te slaan.

Maar oh wee wanneer ze een stoot van de fameuze rechter van Liesbeth moeten incasseren! Dan wordt alle hoffelijkheid jegens haar met spoed overboord gegooid.

Dit is het tiende deel in een serie over een boksschool.

    • Freddy Rikken