Binnenkijken

Fotograaf Thijs Wolzak gaat wekelijks op bezoek bij een bekende of onbekende Nederlander.

Wie Beeldend kunstenaar Paul Hajenius, zijn vrouw Monique Bosman en hun zoon Otto Willem.

Waarom Op 13 mei wordt in Enschede de vuurwerkramp herdacht. Bij deze ramp kwamen tien jaar geleden 23 mensen om het leven en gingen 500 woningen in de wijk Roombeek verloren. Hajenius woonde destijds recht tegenover S.E. Fireworks maar was op het moment van de klap niet thuis. Zijn nieuwe woning staat op vijf meter van zijn oude huis.

Waar In de woonkeuken, met uitzicht op het monument voor de vuurwerkramp: de krater van de voormalige opslagplaats.

Opvallend Hajenius mijdt de herdenking, hij wordt dagelijks al aan ‘de plof’ herinnerd. „Je mag het eigenlijk niet zeggen: Enschede is er door de ramp enorm op vooruitgegaan. En nu is FC Twente ook nog kampioen.”