vandaag

In het nieuws:

De commissie-Deetman presenteert het onafhankelijk onderzoek naar het misbruik in de Rooms-Katholieke kerk. De commissie werd door de kerk gevraagd om het onderzoek dat zich richt op de slachtoffers, uit te voeren.

Tijdens de zitting van de Duitse Bondsraad wordt gestemd over het plan voor noodhulp aan Griekenland. Duitsland moet met 22,4 miljard het meeste bijdragen. Onder de bevolking is hier veel weerstand tegen.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) presenteert een nieuwe stemwijzer. Vanaf vandaag is er bij iedere stelling een toelichting van de partijen te zien. Ook kun je doorklikken naar partijprogramma’s.

Doe de nieuwe stemwijzer op www.stemwijzer.nl

De medewerkers van de gemeentelijke reinigings- en vuilophaaldiensten in Amsterdam en Utrecht blijven staken tot er een cao-akkoord ligt. Vandaag praten de vakbonden met werkgevers. In Amsterdam houden de reinigers een protestactie tijdens het openingsdiner van de wielerronde Giro d’Italia. Zij delen vuilniszakken en pamfletten uit aan de VIP-genodigden. De ondernemersvereniging van Utrecht riep ondernemers en binnenstadbewoners op om zelf de stad schoon te vegen voor het weekeinde van de Giro d’Italia.