Sport kort

Tennis: Arantxa Rus verliest in kwartfinale WTA-toernooi Estoril

ESTORIL. Arantxa Rus is gisteren uitgeschakeld in de kwartfinales van het tennistoernooi in Estoril. De Nederlandse was niet opgewassen tegen Sorana Cirstea. De Roemeense, nummer 39 van de wereld, versloeg de negentienjarige Rus met 6-4 en 6-1. Door het bereiken van de kwartfinales zal Rus, 120ste van de wereld, stijgen op de mondiale ranglijst. Daardoor is voor haar wellicht rechtstreekse plaatsing voor Wimbledon mogelijk. Volgende maand speelt de tennisster uit Monster op het Unicef Open in Rosmalen. Rus kreeg van de organisatie een wildcard, ze kreeg de voorkeur boven Michaëlla Krajicek. Bij de mannen ging de wildcard naar tweevoudig winnaar Mario Ancic uit Kroatië. Het toernooi in Rosmalen vindt plaats van 13 tot en met 19 juni. (ANP)

Olympisch kampioen Lee Jung Su geschorst

SEOUL. De Zuid-Koreaanse schaatsbond heeft tweevoudig shorttracker Lee Jung Su, winnaar van olympisch goud op de 1.000 en 1.500 meter bij de Spelen in Vancouver, voor drie jaar geschorst. Hij zou wedstrijden hebben beïnvloed. Kwak Yoon Gy, winnaar van zilver met het Zuid-Koreaanse team op de 5.000 meter aflossing, werd om dezelfde reden geschorst. De twee rijders zouden onderling afspraken hebben gemaakt bij onder meer de nationale kampioenschappen. Beide shorttrackers mogen tot april 2013 niet meer aan wedstrijden meedoen. Lee ontkent dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Hij heeft zeven dagen de tijd beroep aan te tekenen tegen de straf. (ANP)

Renner Freire doet niet mee aan Giro

AMSTERDAM. Oscar Freire doet toch niet mee aan de Ronde van Italië. De Spaanse Raborenner heeft nog te veel last van een bijholteontsteking. Steven Kruijswijk neemt zijn plaats in de ploeg in. Freire heeft zich de afgelopen dagen uitgebreid getest, maar gisteren bleek deelname niet haalbaar. Eerder moest Koos Moerenhout al afhaken. De Nederlands kampioen is nog niet fit genoeg na een luchtweginfectie. De Giro begint morgen in Amsterdam. (ANP)

Tennisser Sluiter valt af voor Davis Cup

ZOETERMEER. Tennisser Raemon Sluiter maakt geen deel uit van het Nederlandse Davis-Cupteam dat vandaag de strijd aangaat met Italië. Teamcaptain Jan Siemerink heeft de voorkeur gegeven aan het viertal Thiemo de Bakker, Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung. Sluiter zei woensdag al niet topfit te zijn. De Bakker zal vanmiddag spelen tegen Simone Bolelli, Robin Haase komt uit tegen Potito Starace. (ANP)

Duitse keeper Butt in voorlopige selectie

STUTTGART. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft doelman Hans-Jörg Butt van Bayern München opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Hij werd geselecteerd als mogelijke vervanger voor de geblesseerde keeper Rene Adler. Adler moet het WK vanwege een operatie aan een gebroken rib aan zich voorbij laten gaan. (ANP)

Voetballer Bouma weg bij Aston Villa

BIRMINGHAM. Wilfred Bouma vertrekt deze zomer bij Aston Villa. De Engelse club meldde gisteren op de website dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. De verdediger had de afgelopen twee jaar diverse blessures en kwam nauwelijks in actie voor de nummer zes van de Premier League. (ANP)