Pakistan helpt bomonderzoek

Pakistaanse veiligheidsdiensten helpen de Verenigde Staten bij het ondervragen van vier vermeende leden van Jaish-e-Mohammad, een jihadistische beweging die oorspronkelijk vocht tegen het Indiase bestuur van Kashmir. De vier zouden mogelijk connecties hebben met Faisal Shahzad, de Pakistaanse Amerikaan die vorig weekeinde een aanslag wilde plegen op Times Square. Een woordvoerder van de Talibaan, die eerder de aanslag opeisten, zei gisteren geen banden te hebben met de verdachte. Shahzad, die heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de mislukte aanslag in New York, heeft naar eigen zeggen terreurtraining gekregen in Pakistan. Een verband met een specifiek terreurnetwerk is nog niet vastgesteld. Tijdens zijn verhoor zou hij verklaard hebben dat hij is opgeleid voor het maken van bommen in Waziristan, een tribale regio aan de Afghaanse grens, waar onder meer de Pakistaanse Talibaan trainingskampen hebben. (AP)