Overige films

Cutthroat Island (Renny Harlin, 1995, VS). Peperdure, door critici en publiek aan mootjes gehakt piratenspektakel betekende faillissement van producent Carolco, speelt in de 17de-eeuwse Caraïben, grossiert in clichés en gunt heldenrol aan Geena Davis. RTL8, 20.30-22.50u.

TBS (Pieter Kuijpers, 2008, Nederland). Volgens menigeen buitengewoon geslaagde, in de bioscoop redelijk succesvolle Telefilm biedt overtuigend ambivalente hoofdrol van Theo Maassen als ontsnapte longstay-tbs’er die ontsnapt, een meisje (Lisa Smit) gijzelt en zijn onschuld probeert te bewijzen. Ook met Sacha Bulthuis, Bob Schwarze. Regisseur Kuijpers was eerder goed voor Van God los, Off Screen, Dennis P. en De griezelbus. Eén, 23.35-1.00u.

Moonlight Mile (Brad Silberling, 2002, VS). Onstuimige tragikomedie over rouwverwerking verzandt in melodrama. Jake Gyllenhaal trekt in bij de ouders (Dustin Hoffman en Susan Sarandon) van zijn vermoorde verloofde. Ook met Ellen Pompeo, Holly Hunter. BBC1, 0.45-2.30u.

Excessive Force II: Force on Force (Jonathan Winfrey, 1995, VS). Voor videotheken gemaakte routineactie over moordcommando in Los Angeles. Met Stacie Randall als rechercheur en met Dan Gauthier. SBS6, 0.45-2.25u.