Opinie

    • Ik

Op jacht

Gewapend met een zaklamp stap ik de nacht in. Ik ga op jacht. Een aantal nachten achter elkaar woelen wilde zwijnen het grasveld voor het appartementcomplex om; op zoek naar eten. Van mij mogen ze. Ik heb er weinig last van. Ik hoor ze niet als ik in bed lig en het resultaat zie ik

Gewapend met een zaklamp stap ik de nacht in. Ik ga op jacht. Een aantal nachten achter elkaar woelen wilde zwijnen het grasveld voor het appartementcomplex om; op zoek naar eten.

Van mij mogen ze. Ik heb er weinig last van. Ik hoor ze niet als ik in bed lig en het resultaat zie ik pas in de ochtend.

Toch ga ik op jacht. Maar niet naar zwijnen. Laat op de avond loop ik over het terrein. Een aantal nachten achter elkaar lopen er namelijk mensen over het grasveld van het appartementencomplex; op zoek naar zwijnen. Daar heb ik last van. Ik hoor ze als ik in mijn bed lig en het is nog gevaarlijk ook wat ze doen. Dus ik ben op jacht.

Niet naar zwijnen, maar naar de ezels die de zwijnen pesten.

Gerben Pelgröm

    • Ik