nrc leest Margriet de Moor

Pieter Steinz bespreekt De schilder en het meisje van Margriet de Moor. Een historische roman over het leven van het Deense meisje Elsje Christiaens en de beroemde kleine tekening die Rembrandt van haar maakte.

Ook op nrc.tv:

nrc kookt: Janneke Vreugdenhil maakt een Scandinavische vissoep van zalm, tarbot en garnalen met als basis een zelfgemaakte visbouillon.

nrc nu: Maarten Schinkel, economisch commentator, bespreekt de eurocrisis. Hoezeer loopt de euro gevaar? En wat betekent dit voor Nederland?

nrc leest: Pieter Steinz bespreekt Een leven na Anne Frank van Berthe Meijer. Berthe Meijer overleefde als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen en kijkt vijfenzestig jaar later terug op een turbulent bestaan in de naoorlogse jaren en daarna.

Bekijk nrc.tv via nrc.nl, nrc.tv en nrcnext.nl.