Miezerig

De lente laat zich niet van zijn beste kant zien. De eerste week van mei verliep erg fris en wisselvallig. Vandaag bleek een dieptepunt met maxima van 8 tot 10 graden: het langjarig gemiddelde ligt rond 17 graden. Het was dan ook grijs en nat en het waaide stevig uit een noordelijke richting.

Die noordenwind blijft ook de komende dagen frisse lucht naar Nederland transporteren. Vanavond en komende nacht verandert er maar weinig in het weerbeeld. Het blijft bewolkt en miezerig, ook zaterdagochtend.

Morgenmiddag kan in het midden van het land een stevige plensbui vallen terwijl het elders nagenoeg droog wordt. De zon zal nauwelijks te zien zijn.

Zondag zijn er nog steeds vrij veel wolken maar het oogt wat vriendelijker en blijft op een enkele bui na droog. Tijdens de bewolkte nachten komen de minima dit weekeinde uit tussen 4 en 8 graden. Het waait op beide dagen iets minder hard en het wordt 10 graden vlak bij zee tot lokaal 14 in het zuiden.

Tot en met woensdag verandert er weinig, het blijft te fris met enkele buien en af en toe zon.

Vanaf Hemelvaartsdag lijkt de temperatuur eindelijk wat verder omhoog te gaan. Misschien wordt het later die week lokaal wel eens 18 graden landinwaarts, hetgeen heel normaal zou zijn overigens. Maar helemaal droog zal het ook dan waarschijnlijk niet zijn.