Leuk!

Zevende salamander Den Haag Op een tekening van M.C. Escher is het net of een kleine salamander uit het papier klimt. Op 2, 5, 12 en 16 mei kun je in het Eschermuseum een salamander mobiel in elkaar knutselen. Lange Voorhout 72. Inl www.escherinhetpaleis.nl

Zevende salamander

Den Haag Op een tekening van M.C. Escher is het net of een kleine salamander uit het papier klimt. Op 2, 5, 12 en 16 mei kun je in het Eschermuseum een salamander mobiel in elkaar knutselen.

Lange Voorhout 72. Inl www.escherinhetpaleis.nl

Moeders

Berg en Dal Op 9 mei is het Moederdag. In het Afrika Museum kunnen vaders en kinderen in een kookworkshop een heerlijke Afrikaanse maaltijd maken en kunnen moeders alles te weten komen over moeders in Afrika.

Aanmelden: p.kooistra@afrikamuseum.nl. Inl programma: www.afrikamuseum.nl

Watertijger zoeken

Kraggenburg In de poelen van het Voorsterbos voelen waterbeestjes als salamanders, kikkers en libellen zich thuis. Op woensdagmiddag 12 mei om 14u is er een watersafari. Ga met een schepnetje op zoek naar de watertijger en laat je vertellen wat het verschil is tussen een waterjuffer en een libelle.

Res: www.natuurmonumenten.nl/agenda en 0527-246644.

Proefpersoon worden

Amsterdam In science center NEMO zijn in de meivakantie (t/m 16 mei) workshops en er is een nieuw wetenschappelijk onderzoeksprogramma: Science Live. Je kan zelf meedoen als proefpersoon. Drie wetenschappers gaan onderzoeken hoe je gezichtsuitdrukkingen beoordeelt als je naar muziek luistert.

Inl www.e-NEMO.nl.

Ontsnappen

Den Helder In 1937 vertrekken Nederlandse mijnenvegers naar Indië, ook de ‘Crijnssen’. Maar het wordt oorlog en de schepen worden door de Japanners omsingeld. Maar dan bedenkt de commandant van de ‘Crijnssen’ een list om uit handen van de vijand te blijven. Theatergroep Pandemonia speelt aan boord van museumschip Abraham Crijnssen in mei de voorstellingen Een eiland ontsnapt.

Inl www.marinemuseum.nl

Terug in de tijd gaan

Amsterdam De Hermitage in Amsterdam is een nieuw museum. Op dit moment is daar de tentoonstelling Van Matisse tot Malevitsj te zien. Vroeger heette het prachtige gebouw aan de rivier de Amstel de Amstelhof en al in de zeventiende eeuw was het een bejaardentehuis. Naar die periode kun je terug tijdens een rondleiding op woensdag of zaterdagmiddag.

Hermitage, Amstel 51, Amsterdam. Aanmelden kan op www.hermitage.nl