Kort nieuws voorpagina

‘Ook misbruik bij protestanten onderzoeken’

Rotterdam, 7 mei. Ook het seksueel misbruik op protestants-christelijke internaten en internaten op algemene grondslag moet onderzocht worden. Dit bepleit G. Wiersma, oud-voorzitter van de Vereniging Internaten Nederland (VIN) in deze krant. Volgens hem moet de commissie-Deetman, die vanmiddag met een rapport komt, haar werkterrein niet beperken tot katholieke instellingen. Pagina 3

OM erkent fout bij moorden Zierikzee

Rotterdam, 7 mei. Justitie heeft verzuimd de latere slachtoffers van de Zierikzeese gezinsmoord te informeren over de vrijlating van de dader. Dat heeft het Openbaar Ministerie voor het eerst toegegeven. Pagina 3

Olie bereikt kust van Louisiana

New Orleans, 7 mei. Olie uit de boorput van het gezonken boorplatform Deepwater Horizon heeft voor het eerst land bereikt. Volgens de Amerikaanse kustwacht ligt een dun olievlies voor Freemason Island, onderdeel van een beschermd natuurgebied voor de kust van Louisiana. Pagina 15

Europeanen: DNA van Neanderthalers

Rotterdam, 7 mei. Eén tot vier procent van het DNA van Europeanen is afkomstig van Neanderthalers. Dat is de verrassende conclusie van de langverwachte ontcijfering van genetisch materiaal van de Neanderthaler. Pagina 4

Birmese oppositie wil nieuwe partij

Rangoon, 7 mei. Een deel van de partij van de Birmese oppositieleider Aung San Suu Kyi wil een nieuwe oppositiepartij beginnen om deel te kunnen nemen aan verkiezingen. De aankondiging komt nadat de NLD van Suu Kyi onder dwang werd opgeheven. Pagina 4

Ajax wint beker

Rotterdam, 7 mei. Ajax heeft gisteren de KNVB-beker veroverd door winst met 1-4 op Feyenoord, nadat ook de eerste wedstrijd al was gewonnen. Pagina 11