Kort nieuws Sport

Play-offs: Utrecht wint, Heracles en Roda spelen gelijk

UTRECHT, 7 mei. In de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal heeft FC Utrecht gisteravond gewonnen van FC Groningen. In een matig gevulde Galgenwaard werd het 3-1 voor de sterk spelende ploeg van Ton du Chatinier. Ricky van Wolfswinkel, Nana Asare en Dries Mertens scoorden voor de thuisploeg, Tim Matavz trof het doel namens de gasten. Roda JC en Heracles Almelo speelden gelijk: 1-1. Mads Junker zette Roda JC vlak voor rust in het Parkstad Limburg Stadion op voorsprong, Bas Dost scoorde een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker. In de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de play-offs om promotie en degradatie won Willem II bij Eindhoven met 1-2. Sparta Rotterdam ging met 2-1 onderuit bij Helmond Sport. Go Ahead Eagles won met 2-0 van Cambuur, en Excelsior bleef goed overeind bij FC Zwolle: 0-1. Zondag worden de returns gespeeld. (ANP)

Topschaatsters weg bij Control-ploeg

Amsterdam, 7 mei. Annette Gerritsen, Margot Boer en Marianne Timmer verlaten de schaatsploeg van Control. De drie schaatssters gingen niet akkoord met het laatste voorstel dat de formatie van coach Jac Orie hen deed. Gerritsen, die in Vancouver zilver won op de 1.000 meter, drievoudig olympische kampioene Timmer en Boer waren al enige tijd aan het onderhandelen met de schaatsploeg. (ANP)

Beachvolleybalsters verliezen in China

SHANGHAI, 7 mei. Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn vandaag uitgeschakeld in de herkansingen van het toernooi uit de World Tour in Shanghai. De Nederlandse beachvolleybalsters verloren met 21-14 en 21-18 van het Australische duo Louise Bawden/Becchara Palmer. Door hun nederlaag eindigen Keizer en Van Iersel als zeventiende. Deze klassering haalden ze ook al bij het eerste toernooi van dit seizoen in Brazilië. De andere Nederlandse koppels waren al eerder klaar in China. (ANP)

Venus Williams van de baan geslagen

ROME, 7 mei. Venus Williams heeft gisteren op de tennisbaan van Rome een zeldzame afstraffing gekregen. Ze verloor in de kwartfinale van Jelena Jankovic met 6-0 en 6-1. Serena Williams won wel. Michaëlla Krajicek heeft in de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Amerikaanse Indian Harbour Beach Laura Siegemund verslagen: 6-3 en 7-5. Vorige week was Krajicek in de finale van het toernooi in Charlottesville ook al in twee sets te sterk voor Siegemund. (ANP)

Renner Valverde in ongelijk gesteld

MADRID, 7 mei. Een gerechtshof in Madrid heeft gisteren bepaald dat het Italiaans Olympisch Comité CONI rechtmatig heeft gehandeld in de dopingzaak tegen wielrenner Alejandro Valverde. Het slachtoffer zelf stelde dat bewijs in de zaak tegen hem onrechtmatig was verkregen. De rechter oordeelde anders. CONI schorste Valverde in 2009 al voor twee jaar. De straf geldt echter alleen in Italië. (ANP)

Schaken: remise Topalov en Anand

SOFIA, 7 mei. De negende partij in de schaaktweekamp om de wereldtitel tussen Viswanathan Anand en uitdager Veselin Topalov is gisteren in Sofia in remise geëindigd. Anand, de titelverdediger uit India, speelde met wit. De confrontatie duurde zesenhalf uur. Pas na de 83ste zet kwamen beide spelers remise overeen. De stand is nu 4 1/2 - 4 1/2. De tweekamp gaat over twaalf partijen. (ANP)

Orlando Magic op 2-0 tegen Hawks

ORLANDO, 7 mei. Orlando Magic heeft gisteren ook de tweede wedstrijd tegen Atlanta Hawks in de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gewonnen. De ploeg was voor eigen publiek met 112-98 te sterk en nam hiermee een 2-0 voorsprong in de best-of-seven series. (ANP)

PSV speelt gelijk in Brazilië: 1-1

FORTALEZA, 7 mei. PSV heeft gisteravond tijdens het trainingskamp in Brazilië met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen Ceará Sporting Club. Invaller Jan Kromkamp maakte in de slotfase de gelijkmaker. Andy van der Meyde kreeg een basisplaats van trainer Fred Rutten. (ANP)