Kort nieuws Economie

Eigenaar Douwe Egberts lijdt verlies

Downers Grove, 7 mei. Het Amerikaanse concern Sara Lee, in Nederland eigenaar van koffiebrander Douwe Egberts, is in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers beland. Het verlies van 336 miljoen dollar is veroorzaakt door een hogere belastingaanslag na het afstoten van activiteiten op het gebied van huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dit maakte Sara Lee gisteren bekend. Het concern sloot eind maart het derde kwartaal van zijn boekjaar af. Een jaar geleden publiceerde het bedrijf nog een kwartaalwinst van 165 miljoen dollar. Sara Lee richt zich nu vooral op voeding en koffie. Andere activiteiten worden afgestoten. (ANP)

Ballast Nedam ziet nog geen herstel

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 7 mei. Bouwbedrijf Ballast Nedam ziet nog geen verbetering van de markt voor vastgoed en infrastructuur. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. In het eerste kwartaal van dit jaar haalde het bouwbedrijf een licht hogere omzet en boekte het net iets meer winst dan in het eerste kwartaal 2009. Vorig jaar boekte het bedrijf een nettowinst van 6 miljoen euro. De operationele winst bedroeg in 2009 17 miljoen. Ballast Nedam verwacht dat die dit jaar uitkomt tussen de 10 en 15 miljoen.

Arcadis ziet omzet en winst toenemen

Arnhem, 7 mei. Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet en winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf waagt zich vanwege de economische onzekerheid echter niet aan concrete voorspellingen voor 2010. Dat maakte Arcadis vandaag bekend. De operationele winst steeg met 10 procent tot 17,1 miljoen euro. De omzet klom met 7 procent tot 448 miljoen euro, geholpen door de overname van de Amerikaanse branchegenoot Malcolm Pirnie. (ANP)