Wil ik volgend jaar nog wel naar de Dam?

Foto Hollandse Hoogte Nederland. The Netherlands. Amsterdam, may 4 mei 2010 Koningin Beatrix , kroonprins Willem Alexander, prinses Maxima en genodigden worden in allerijl in veiligheid gebracht tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De herdenking op de Dam werd na ruim een minuut stilte verstoord door een schreeuwende man. Er ontstond consternatie en paniek. Een deel van de menigte kwam gillend in beweging waarbij ensn onder de voet werden gelopen en er gewonden vielen. Koningin Beatrix en haar gevolg keerden korte tijd later terug om de ceremonie te hervatten. panic during official silence on memorial day on Dam square, Queen Beatrix and the royal family were brought to safety, several people were hurt during the stampede of the panicking crowd. A man was shouting during two minutes rememberance silence salute. foto: Herman Wouters/Hollandse Hoogte Herman Wouters/Hollandse Hoogte

pagina 4 en 5