Voorlopig koel

De weerkaarten tot tien dagen vooruit laten er geen twijfel over bestaan: er is nog steeds geen warmte in zicht, omdat een aanhoudend noordelijke wind voortdurend koele lucht aanvoert.

Vannacht schampt een regengebied de oostelijke provincies, in het westen en in Zeeland komen enkele opklaringen voor. Het koelt af naar 4 tot 7 graden met een afzwakkende noordoostelijke wind.

Morgen lijkt de regenstoring zich iets verder uit te breiden, maar in Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant blijft het naar verwachting zo goed als droog.

Wel zal het overal bewolkt zijn. Verder is het (veel te) koud voor de tijd van het jaar met ’s middags rond de 10 graden. Daarbij waait een matige noordelijke wind, kracht 3 à 4.

Zaterdag blijft de luchtdruk in de omgeving van Nederland laag, maar zal de regenstoring op de Noordzee terechtkomen. Dit betekent dat het vrijwel overal droog blijft.

De zon krijgt echter weinig of helemaal geen ruimte, want wolkenvelden overheersen. Het wordt ’s middags ongeveer 12 graden met een zwakke of matige wind die op veel plaatsen opnieuw vanuit noordelijke richtingen komt.

In de periode zondag tot en met dinsdag laat de zon zich soms zien en is het overwegend droog. Het wordt dan veelal 11 tot 15 graden.