Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportage met meer bijzonderheden over de man die verkleed als rabbijn tijdens de twee minuten stilte op de Dam met zijn geschreeuw voor paniek zorgde. Hij heeft spijt van zijn daad volgens zijn advocaat. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Opnieuw een reportage over de 33-jarige Paula en haar 2-jarige dochter Juliana die drie dagen na de aardbeving in Haïti, in januari 2010, door een Nederlands reddingsteam ernstig gewond maar levend onder het puin vandaan werden gehaald. Het gaat slecht met hen. Door bureaucratie in Haïti en door de weigering van Canada om een voorlopig visum af te geven krijgen ze niet de medische hulp die ze nodig hebben. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. Pieter van Vollenhoven over het vandaag gepubliceerde rapport over het ongeluk met een vliegtuig van Turkish Airlines in februari 2009. Verder een gesprek met Amira uit Zierikzee, wier ex-man twee van hun drie kinderen doodde. Ned.2, 22.15-22.50u.

Election 2010. Rechtstreeks verslag van de Britse parlementsverkiezingen. Jeremy Paxman interviewt de winnaars en verliezers, verder onder meer een analyse met grafische voorstellingen van de verkiezingsresultaten en een bijeenkomst in de London Eye waar speciale genodigden commentaar geven. Presentatie David Dimbleby. BBC 1, 22.55-7.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Felix Rottenberg en Maurice de Hond over de meest recente peilingen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en de verkiezingen in Groot-Brittannië. Ook te gast de demissionair staatssecretaris van Defensie Jack de Vries. De Nederlandse zangeres Marike Jager zorgt voor muziek, tafelheer is Jort Kelder. Ned.3, 19.30-20.22u.

Pauw & Witteman. Ex-piloot Benno Baksteen van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers reageert op de officiële onderzoeksresultaten van de crash met het toestel van Turkish Airlines. Ned.1, 23.00-23.50u.

informatief

Koopkracht. Consumentenprogramma. Aflevering: Haar. De kapper noemt zich tegenwoordig hairstylist. Consumenten geven veel geld uit aan haarcosmetica en een dure knipbeurt lijkt niet compleet zonder een uitgebreide massage. Onderzoek naar de relatie tussen imago en kapsel en de overeenkomsten tussen Wilders en Beatrix. De wereld van trendy kapsalons, bekende hairstylisten en dure shampoos. Verslaggever Rudy Mackay zoekt antwoord op de vraag wat hij met zijn snel oprukkende kaalheid aan moet. Ned.2, 20.25-21.00u.

Bonjour Congo: Het verloren paradijs. Eerste deel van een zevendelige reeks over een reis van de Vlaamse historicus en journalist Rudi Vranckx door Congo, vijftig jaar na de onafhankelijkheid. Canvas, 20.42-21.35u.

Slag bij Nieuwpoort. Kennisquiz over de vaderlandse geschiedenis en cultuur. De vragen zijn gerelateerd aan de canon van de Nederlandse geschiedenis. Presentatie: Frits Sissing. Ned.2, 20.50-21.30u.

De waarheid over eten. Programmaserie over voedsel en gezondheid. Afl.: Hoe voed je je kinderen? De invloed van voeding op lichaam en geest van jongeren. Ned.3, 21.00-21.55u.

Andere tijden: Duitse soldaten filmen Nederland. Stampende laarzen, bruut geweld, razzia’s en deportaties, dat zijn de standaardbeelden die al zestig jaar bestaan over de 50.000 Duitse soldaten die Nederland bezet hielden. Films van amateurs en getuigenissen van oud-soldaten vertellen hoe de Duitse soldaat de bezettingstijd beleefde en welk beeld zij van de Nederlanders hadden. Bijna als vakantie, zo blijkt. Ned.2, 21.30-22.00u.

Holland Doc – Het land van Stroink. Rudy Stroink, succesvol ondernemer, wil zich inzetten voor de maatschappij en heeft politieke ambities. Een documentaire over zijn drijfveren. Stroinks vader was een ter dood veroordeelde Nederlandse SS’er, aan wie in 1953 gratie is verleend door koningin Juliana. Documentairemaker Kees Brouwer registreert de invloed van het verleden van Stroink op de keuzes en zijn idealen. Hoe bezweert hij zijn grootste angst dat de geschiedenis zich herhaalt? Ned.2, 22.50-23.49u.

sport

KNVB bekerfinale: Feyenoord-Ajax. Rechtstreeks verslag van de terugwedstrijd in de finale om de KNVB-beker met voorbeschouwing. Aanvang van de wedstrijd 18.30u. RTL 7, 17.45-21.15u.