vandaag

In het nieuws:

In Den Haag presenteert de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Pieter van Vollenhoven het eindrapport naar de oorzaken van de vliegtuigcrash op Schiphol van Turkish Airlines. De crash vond 25 februari 2009 plaats.

In de Indiase stad Mumbai wordt bekendgemaakt of de Pakistaanse terreurverdachte Ajmal Kasab de doodstraf krijgt voor de bomaanslagen eind 2008 in Mumbai waarbij 166 mensen omkwamen. Maandag werd Kasab schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de terreuraanval.

In Maastricht is het officiële begin van DART, een netwerk van veertien Europese regio’s dat zich gaat bezighouden met demografische vraagstukken. Er wordt onder meer gekeken hoe banen in de regio gecreëerd en behouden kunnen worden. Limburg is één van de regio’s die meedoet. DART wordt gesteund met Europese subsidie.