Sport kort

Routinier Perez (35) kondigt zijn vertrek bij FC Twente aan

ENSCHEDE. Kenneth Perez (35) vertrekt deze zomer bij landskampioen FC Twente. Dat maakte de Deense middenvelder dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Pauw & Witteman. De 24-voudige international, die zondag met zijn ploeg kampioen werd na een 2-0 overwinning op NAC, heeft in overleg met trainer Steve McClaren besloten weg te gaan bij de Tukkers. De oud-speler van AZ, PSV en Ajax gaat deze zomer als analyticus voor de NOS naar het WK. Of hij voor een andere club uitkomt, kon hij nog niet zeggen. (ANP)

Ribéry blijft geschorst voor finale tegen Inter

NYON. Franck Ribéry speelt definitief niet met Bayern München in de finale van de Champions League tegen Inter. De commissie van beroep van de UEFA bevestigde gisteren de schorsing van de international van Frankrijk. Ribéry werd eerder gestraft wegens zijn rode kaart in de eerste halve finale tegen Lyon. Bayern liet meteen weten nog een poging te ondernemen de aanvaller voor de eindstrijd speelgerechtigd te krijgen. (ANP)

Vink en Wegereef mogen weer fluiten

ZEIST. Scheidsrechters Pieter Vink en Jan Wegereef mogen dit seizoen toch nog in actie komen. De KNVB heeft Vink aangesteld voor het eerste promotie/degradatieduel tussen FC Eindhoven en Willem II van vandaag. Wegereef fluit zondag de tweede wedstrijd tussen Roda JC en Heracles Almelo in de play-offs om Europees voetbal. Vink en Wegereef werden een aantal weken gepasseerd omdat ze volgens de KNVB hadden geblunderd. (ANP)

Ritzege Rasmussen Vierdaagse Duinkerke

BRAY-DUNES. De Deense wielrenner Alex Rasmussen (Team Saxo Bank) heeft gisteren de openingsetappe in de 56ste Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Na een rit over 143,8 km tussen Duinkerke en Bray-Dunes was Rasmussen in een massaspurt sneller dan de Duitser Gerald Ciolek en de Belg Kevyn Ista. (ANP)

Tennisster Rus naar kwartfinales Estoril

ESTORIL. Arantxa Rus heeft gisteren de laatste acht bereikt van het tennistoernooi in het Portugese Estoril. De 19-jarige Nederlandse was in twee sets te sterk voor de Belgische Kirsten Flipkens, de nummer 72 van de wereldranglijst. Rus zegevierde met 7-6 en en 6-1. Ze speelt in de kwartfinales van het WTA-toernooi tegen de als tweede geplaatste Sorana Cirstea, die op de 39ste plaats staat in het mondiale klassement. (ANP)

Dopingzaak tegen ex-atlete Graf

WENEN. De tuchtcommissie van het Oostenrijkse antidopingbureau (NADA) beschuldigt oud-atlete Stephanie Graf van bloeddoping. Tegen de 37-jarige Oostenrijkse winnares van olympisch zilver op de 800 meter (Sydney 2000) is een strafzaak geopend. Zij zou bij het beruchte Weense laboratorium Humanplasma ten minste één keer bloed hebben laten afnemen. Graf ontkent. (ANP)

Blessure judoka Grol ernstiger dan gedacht

HAARLEM. Henk Grol heeft bij de Europese kampioenschappen judo in Wenen meer schade opgelopen dan aanvankelijk werd gedacht. De winnaar van het zilver in de klasse tot 100 kilogram heeft niet alleen een spier tussen de heup en onderste rib ingescheurd, maar kampt ook met een loszittend stukje ribkraakbeen. Dat liet bondscoach Maarten Arens dinsdag weten. (ANP)

Zuid-Afrika: 90.000 euro per doelpunt

JOHANNESBURG. Het Zuid-Afrikaanse voetbalteam kan bij het komende wereldkampioenschap in eigen land 90.000 euro per doelpunt verdienen. Met die royale premie wil de Zuid-Afrikaanse voetbalbond het scorende vermogen van ‘Bafana Bafana’ een impuls geven. (ANP)