op nrcnext.nl

Essentie van jeugdculturen

Jongerenculturen zijn een soort stammen met hun eigen uiterlijk, sociale codes en rituelen. Sinds de jaren veertig van de vorige eeuw is er een ware wildgroei ontstaan aan jeugdculturen. De vernieuwde website van het Photographic Youth Music Culture Archive, die onlangs is gelanceerd, is de meest gezaghebbende bron op dit gebied. De site is uitgegroeid tot een multimedia-archief met 40.000 foto’s, een schat aan videobeelden en talloze essays over de lifestyle, de mode, de kapsels en de muziek van jongerenculturen.

Schuif België op naar oosten

Fijn idee van het Britse weekblad The Economist: herteken de kaart van Europa en leg België eens wat meer in de buurt van Slowakije en Hongarije. De nieuwe buren zullen de taal-twisten tussen Vlamingen en Walen beter begrijpen.