Mourinho houdt van Engeland

Ondanks zijn succesvolle seizoen met Inter wil trainer Jose Mourinho graag terug naar Engeland. „Ik mis de Premier League nog steeds en ik mis zelfs het leven in Engeland. Ik weet zeker dat ik terugkeer, alleen niet wanneer. Dat hangt van veel dingen af”, zei Mourinho gisteravond nadat hij met zijn ploeg de Italiaanse beker had veroverd.

De coach verwacht niet dat hij het komende seizoen al vertrekt. „Ik zou naar iedere voetbalclub kunnen gaan, maar ik denk niet volgend seizoen.” ‘The Special One’ was drie jaar in dienst bij Chelsea, maar hoeft niet per se terug naar ‘The Blues’. „Chelsea is een geweldige herinnering, maar ik ben geen Chelsea-coach. Ik ben een trainer en ik kan ook andere teams coachen.”

Gisteravond werd AS Roma in de bekerfinale in Rome met 1-0 verslagen door het Inter van Mourinho. Het doelpunt werd vlak voor rust gemaakt door Diego Milito. Wesley Sneijder viel al na enkele minuten uit. Hij was aan de ontmoeting begonnen met een dijbeenblessure. De Nederlander kreeg een schop tegen zijn been en kon niet verder spelen, maar voelde zich na de wedstrijd al beter.

Mourinho speelt met Inter op zaterdag 22 mei de finale van de Champions League tegen Bayern München. (ANP)