Kort nieuws voorpagina

‘Fraudebestrijding faalt bij toelating van vreemdelingen’

Rotterdam, 6 mei. Fraudebestrijding bij het toelaten van vreemdelingen schiet tekort. Dat schrijft de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken. Organisaties die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het vreemdelingenbeleid, zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, beschouwen fraude als een groot probleem. Gemeenteambtenaren die vreemdelingen inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie zeggen dat ze „op grote schaal bedonderd worden”. Pagina 3

BP: omvang ramp mogelijk groter

Robert, 6 mei. De olieramp in de Golf van Mexico kan aanzienlijk groter zijn dan eerder is aangenomen. De hoeveelheid olie die sinds het zinken van een boorplatform vanaf de zeebodem omhoog komt is mogelijk twaalf keer zo groot als werd gedacht, aldus een bestuurder van BP. Pagina 9 en 15

President Nigeria (58) overleden

Abidjan, 6 mei. President Umaru Yar’Adua (58) van Nigeria is gisteren overleden. Hij stierf ruim vijf maanden nadat hij wegens een hartontsteking zijn werk moest neerleggen. Vicepresident Goodluck Jonathan, die feitelijk al regeerde, volgt hem op. Pagina 5

Terrorist Mumbai krijgt doodstraf

New Delhi, 6 mei. De Pakistaanse terrorist Ajmal Kasab heeft vanochtend de doodstraf gekregen voor zijn aandeel in de terreuraanvallen in de Indiase stad Mumbai, eind 2008. Daarbij werden 166 mensen gedood. Pagina 4

DSB hield schulden uit boekhouding

Amsterdam, 6 mei. De DSB Bank heeft in 2007 betalingsachterstanden van klanten uit de boeken gehaald. Zo werd de schuldpositie van de bank mooier voorgesteld aan beleggers. Pagina 17

Verdachte moord op Luten bekent

Assen, 6 mei. De man die enkele dagen geleden werd opgepakt wegens de moord op Andrea Luten heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag gemeld. De 41-jarige Henk F. bekende tegenover de politie dat hij het 15-jarige meisje in 1993 heeft gewurgd.

Feyenoord-Ajax

Rotterdam, 6 mei. Als de tweede bekerfinale Feyenoord-Ajax, vanavond, wegens spreekkoren moet worden gestaakt, zal de eerstvolgende wedstrijd Feyenoord-Ajax waarschijnlijk zonder publiek worden gespeeld. Dat heeft de KNVB gezegd. Pagina 7 (commentaar) en 13