Kort nieuws Sport

Bayern-doelman Butt in voorlopige Duitse WK-selectie

STUTTGART, 6 mei. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft doelman Hans-Jörg Butt van Bayern München opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Hij werd geselecteerd als mogelijke vervanger voor de geblesseerde keeper Rene Adler. Adler was de beoogde eerste keuze van Löw, maar moet het WK vanwege een operatie aan een gebroken rib aan zich voorbij laten gaan. Butt maakte in 2003 voor het laatst deel uit van de Duitse selectie. Naast de 35-jarige sluitpost werden ook zijn collega’s Tim Wiese van Werder Bremen en Manuel Neuer van Schalke 04 in de voorlopige selectie opgenomen. Löw selecteerde 27 spelers. Hij moet voor 1 juni vier namen schrappen. (ANP)

Ook Mark Tuitert langer bij Control

RIJSWIJK, 6 mei. Olympisch kampioen Mark Tuitert heeft gisteren zijn contract bij de schaatsploeg Control met een jaar verlengd. Control is nog op zoek naar een co-sponsor die het gat in de begroting moet dichten. Ook Stefan Groothuis en Jan Smeekens hebben gisteren hun overeenkomst bij Control verlengd. Eerder tekenden Laurine van Riessen, Kjeld Nuis en Sjoerd de Vries al een nieuw contract. Pim Schipper werd aangetrokken als vervanger van de naar TVM vertrokken Simon Kuipers. Alleen Annette Gerritsen, Marianne Timmer en Margot Boer hebben nog geen besluit genomen. Zij moeten eind deze week duidelijkheid geven aan het management van Control. (ANP)

Marseille wint de titel in Frankrijk

Parijs, 6 mei. Olympique Marseille is gisteravond voetbalkampioen van Frankrijk geworden. De zege op Stade Rennes (3-1) was daarvoor voldoende. Het succes werd mede mogelijk gemaakt door Lyon, dat eerder op de dag Auxerre versloeg (2-1). Auxerre was de laatst overgebleven concurrent van Marseille. Voor Marseille, onder leiding van coach Didier Deschamps, was het de eerste nationale titel in achttien jaar. Eerder dit seizoen veroverde Marseille al de League Cup in Frankrijk. (ANP)

Chili zegeviert tijdens aardbeving

SANTIAGO, 6 mei. Het Chileense voetbalelftal heeft tijdens een aardbeving toch de vriendschappelijke wedstrijd tegen Trinidad&Tobago uitgespeeld en met 2-0 gewonnen. Tijdens het duel was er een aardbeving van 6,4 op de schaal van Richter, maar die leverde geen schade op. De toeschouwers voelden het wel, maar de ploegen bleven op het veld.

Voor de Chilenen scoorden Pedro Morales en debutant Sebastian Toro. (ANP)

Boete Feyenoord wegens vuurwerk

ROTTERDAM, 6 mei. De KNVB heeft Feyenoord een boete van 7.500 euro opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Twente op 24 maart in de Kuip (2-1). De Rotterdamse clubleiding liet gisteren op de website weten alles in het werk te stellen om de daders te achterhalen en de boete op hen te verhalen. Volgens Feyenoord zijn enkele daders al opgespoord en aansprakelijk gesteld. (ANP)

Suns winnen weer van Spurs in NBA

NEW YORK, 6 mei. De basketballers van Phoenix Suns zijn vannacht in de tweede ronde van de play-offs in de NBA op een 2-0 voorsprong gekomen tegen de San Antonio Spurs. De ploeg uit Phoenix won het tweede onderlinge duel met 110-102. Amare Stoudemire was topscorer van de thuisploeg met 23 punten en 11 rebounds. (ANP)

Kenneth Perez weg bij FC Twente

ENSCHEDE, 6 mei. Kenneth Perez vertrekt bij landskampioen FC Twente. Dat maakte de Deense middenvelder dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Perez heeft in overleg met trainer Steve McClaren besloten weg te gaan bij de club uit Enschede. De oud-speler van PSV en Ajax weet nog niet waar zijn toekomst ligt. (ANP)

Krajicek zet goede tennisreeks voort

INDIAN HARBOUR BEACH, 6 mei. Michaëlla Krajicek heeft haar succesvolle optreden in Charlottesville een goed vervolg gegeven in Indian Harbour Beach. De Nederlandse tennisster versloeg in de eerste ronde van het ITF-toernooi de Amerikaanse Connie Chieh-Yu Hsu met 6-2 en 6-3. (ANP)