Kort nieuws Economie

Fugro haalt meer opdrachten binnen

Leidschendam, 6 mei. Fugro heeft het aantal opdrachten van oliemaatschappijen voor bodemonderzoek in het afgelopen half jaar met circa 13 procent zien stijgen. De tarieven die het bedrijf kan rekenen, blijven echter voorlopig onder druk. Dat heeft Fugro vandaag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. In de nasleep van de crisis schoven veel olieconcerns hun investeringen op de lange baan, waardoor prijsdruk voor dienstverleners als Fugro ontstond. Ook had het bedrijf in de eerste maanden van dit jaar last van „bovenmatig slecht weer” en had de verplaatsing van inactieve schepen een negatief effect op de omzet. Fugro verwacht een daling van de winst en omzet in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van vorig jaar. (ANP)

BNP Paribas boekt helft meer winst

Parijs, 6 mei. De Franse bank BNP Paribas heeft in het eerste kwartaal van dit jaar geprofiteerd van het ontluikende herstel van de economie. Het concern hoefde minder geld opzij te zetten voor slechte leningen en voerde de winst uit diensten aan zakelijke klanten op. Dat bleek uit de vandaag gepubliceerde cijfers. BNP Paribas boekte een nettowinst van 2,3 miljard euro, 47 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2009. (ANP)

Adecco boekt meer winst en omzet

Zürich, 6 mei. Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft in het eerste kwartaal de vruchten geplukt van het economische herstel in zijn belangrijkste markten. De nettowinst steeg van 23 miljoen een jaar eerder naar 57 miljoen euro. Dat maakte ’s werelds grootste uitzendconcern vandaag bekend. De omzet ging met 7 procent omhoog tot 3,96 miljard euro. Volgens Adecco neemt de vraag naar personeel in belangrijke markten als Frankrijk en de Verenigde Staten weer toe. (ANP)