Opinie

Applaus

Na een lange dag studeren fiets ik over de Singel naar huis. Ik zie op de kade een grote groep terraszitters luid joelend en applaudisserend uit hun stoelen komen. Als ik de brug bereik zie ik de kapitein van een rondvaartboot op het dak van zijn schuit staan, in zijn handen een drijfnatte teddybeer. Met

Na een lange dag studeren fiets ik over de Singel naar huis. Ik zie op de kade een grote groep terraszitters luid joelend en applaudisserend uit hun stoelen komen.

Als ik de brug bereik zie ik de kapitein van een rondvaartboot op het dak van zijn schuit staan, in zijn handen een drijfnatte teddybeer.

Met een mengeling van trots en nonchalance gooit hij de knuffel in de armen van de vader van het jongetje dat het geheel lachend door zijn tranen heen gadeslaat.

Marius Temming