7 redenen om uit te gaan

Kunst op het Westergasterrein

1 dansen

Balkan Beat Box @ Noodlanding

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 23.30-05.00u. Entree: 10 euro incl. daglidmaatschap. www.paradiso.nl

Het New Yorkse Balkan Beat Box brengt een mengsel van onder meer punk, klezmer, zigeuner, hiphop en reggae. In april verscheen hun derde album Blue Eyed Black Boy.

2 Talkshow

De Unie Late Night

Rotterdam: Zaal De Unie, 22.00 uur, dj vanaf: 21.30 uur, entree: 2,50 euro. www.deunielatenight.nl

Elke eerste donderdag van de maand: De Unie Late Night. Een talkshow waarin Rotterdam centraal staat. Er wordt ingegaan op de actualiteit, maar ook de gewone Rotterdammer komt aan het woord. Schrijver Ernest van der Kwast ontvangt vanavond onder anderen Martin Oosthoek, schaapsherder in Rotterdam en acteur Dragan Bakema.

3 muziek

The Asteroids Galaxy Tour

Breda: Mezz. Tijd: 20.30u. Entree: 13,50 euro. www.mezz.nl

The Asteroids Galaxy Tour uit Denemarken maakt een eigentijdse versie van jarenzestigsoul, compleet met toeters en blazers. De band werd bekend toen hun nummer ‘Around the Bend’ werd gebruikt voor een iPod-reclame. Vorig jaar verscheen hun debuut album Fruit.

4 muziekblog/dance

Kits Zonder Blog

Amsterdam: Club Up. Tijd: 21.00 - laat. Entree: 6 euro, voor 22.00u gratis. www.kitszonderblog.nl

Bij deze editie van het offline muziekblog Kits Zonder Blog vertellen Isis van der Wel (dj en nachtburgemeester) en Corné Bos (Veel Promo) over hun nieuwste muzikale ontdekkingen. Vanaf middernacht kan er in Club Up worden gedanst met Hard/Hoofd, de dames van Club Zonder Filter (The Kevin Spacies) en residents Lustige Lola und Weltschmerz & Excuses.

5 cabaret

2e Utrechts Kleinkunst Festival

Utrecht: Schiller Theater Place Royale. Van 6 t/m 8 mei, 20.30u. www.schillertheater.nl

Jonge kleinkunstenaars, geselecteerd via voorronden, strijden in de eerste halve ronde van het Utrechts Kleinkunst Festival om een finaleplek.

6 filmfestival

Sarajevo Film Festival

Den Haag: Filmhuis. Van 6 t/m 16 mei. www.filmhuisdenhaag.nl

Filmhuis Den Haag vertoont een ‘best of’-selectie van het Sarajevo Film Festival, bestaande uit acht speelfilms, zeven documentaires en zeven korte films, allemaal uit de Balkan en omringende landen. In ZAAL5 is dagelijks doorlopend (16.00-22.00 uur, zondag vanaf 14.00 uur) een programma te zien met de beste animaties uit het Balkanimation programma van het Anim’est Animation Film Festival.

7 mediakunstproject

The Sound of Shadow

Amsterdam: Het Machinegebouw/Het Ketelhuis. T/m 7 mei, expositie 10.00-22.00u, cinema 20.00u. www.soundofshadow.com

Op het Amsterdamse Westergasterrein is een geheel nieuw ‘Gesamtkunstwerk’ te zien. The Sound of Shadow, gemaakt door achttien kunstenaars, is een concert van mediakunst zonder geluid, een ‘symikonie’ met surround vision.