5 redenen om tv te kijken

Uiterst grappig voorspelbaar Pictured: The makers and stars behind the runaway hit of 2000, Meet the Parents, are re-united?and joined by some formidable future in-laws?in the follow-up comedy, Meet the Fockers. From left to right are the Byrneses, Dina (BLYTHE DANNER), Pam (TERI POLO) and Jack (ROBERT DE NIRO)?and the Fockers, Greg (BEN STILLER), Bernie (DUSTIN HOFFMAN) and Roz (BARBRA STREISAND). Photo Credit: Tracy Bennett.

1 reality

Echte Gooische Meisjes

RTL5, 20.30-21.00u.

Realityserie. Pauline en Bo laten hun nagels manicuren en Stephanie zoekt de perfecte trouwjurk.

2 romkom

Two Weeks Notice

Net5, 20.30-22.35u.

Debuutfilm van scenarioschrijver Marc Lawrence als regisseur. Hij schreef de scripts van Miss Congeniality en Forces of Nature, beide met Sandra Bullock. In Two Weeks Notice speelt Bullock de wat onhandige, idealistische milieuadvocate Lucy die in dienst komt van de schatrijke vastgoedhandelaar George (Hugh Grant), een onuitstaanbare, maar onweerstaanbare man. Zoals het hoort in romantische komedies ontwikkelen ze een haat-liefdeverhouding met veel verbaal vuurwerk en liefdesliedjes, gezongen door artiesten die hip waren in 2002: Norah Jones en Michael Bublé. (Marc Lawrence, 2002)

3 consumenten

De waarheid over eten

Ned.3, 21.00-21.55u.

Vandaag over: hoe voed je kinderen? Worden ze echt hyper van suiker en hoe zorg je dat ze groente eten?

4 komedie

Meet the Parents

Veronica, 22.45-00.30u.

Leuke film verenigt twee sterke ideeën. Voorgesteld worden aan je schoonouders en het komische principe: alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. Jack (Robert de Niro) is overbeschermend en oerconservatief en houdt van zijn poes en z’n overleden moeder. De as van zijn moeder staat op de schoorsteenmantel en de progressieve ‘male nurse’ Greg (Ben Stiller) staat op het punt een fles champagne te openen. Wat er gebeurt is te voorspellen, maar toch uiterst grappig. (Jay Roach, 2000)

5 docu

Holland Doc: het land van Stroink

Ned.2, 22.50-23.49u.

Succesvol ondernemer Rudy Stroink wil zich inzetten voor de maatschappij en heeft politieke ambities. Zijn vader was een ter dood veroordeelde Nederlandse SS’er, aan wie in 1953 door Juliana gratie is verleend. Wat voor invloed heeft zijn verleden op de keuzes en idealen van Stroink? Hoe bezweert hij zijn grootste angst dat de geschiedenis zich herhaalt?