Sliepen deze mensen maar

Hetzelfde spel als Twente speelde, maar met een heel andere afloop. In Zuid-Amerika kan de nasleep van een voetbalwedstrijd er heel anders uitzien. Want de mensen op dit Hondurese strand zijn niet in slaap gevallen.

In de stad Tegucigalpa werden na een derby – en tevens de finale van het voetbalseizoen – tussen de twee lokale voetbalclubs zes supporters van de Club Deportivo Motagua vermoord. Op de foto zie je vijf van hen.

Motagua speelde tegen Olimpia, en hoewel beide clubs uit Tegucigalpa komen, zijn het met afstand de belangrijkste clubs van Honduras. Olimpia was al 22 maal landskampioen, Motagua volgt als tweede in die ranglijst met 11 kampioenschappen.

De rivaliteit tussen beide supportersgroepen is spreekwoordelijk. Opvallend detail: op de website van Motagua, dat toch zes supporters verloor, wordt met geen woord gerept over de moorden.

Olimpia won de wedstrijd met 3-1. De returnwedstrijd moet nog volgen.