Overige films

S.O.S. svartskjaer / S.O.S. kleine zeehond (Arne Lindtner Naess, 2008, Noorwegen). Volwaardige jeugdthriller, waar inderdaad een zeehondje in voorkomt, maar ook een bende drugssmokkelaars aan de Noorse kust waar de twaalfjarige Noora met haar ouders woont. De immens weidse cinemascopebeelden wekken al helemaal de indruk dat de doelgroep tot op de laatste vierkante centimeter voor vol wordt aangezien. Ned. 3, 15.30-17.00u.

Step up 2: The Streets (Jon Chu, 2008, VS). In vervolgfilm is de botsing tussen klassieke en moderne dansvormen vervangen door hiphop – in een stijl die ooit breakdance werd genoemd. Het verhaal speelt zich weer grotendeels af rond de Maryland School of the Arts (MSA). Andie rebelleert tegen de klassieke opleiding en gaat op straat de strijd aan met haar vroegere ‘crew’. De vaart zit er wel in, maar origineel is het allemaal niet. RTL5, 20.30-22.30u.

Star Wars: Episode IV - A New Hope (George Lucas, 1977, VS). Een der succesvolste Amerikaanse films aller tijden: een vrijblijvend maar meesterlijk uitgevoerd ruimtesprookje, bedacht door George Lucas, bleek deel 4 te zijn van wat zou moeten uitmonden in drie trilogieën. Daarvan werden er twee voltooid. Met Mark Hamill, Alec Guinness, Carrie Fisher, Harrison Ford. RTL7, 20.30-23.00u.