Overige films

The English Patient (Anthony Minghella, 1997, VS). Veelbekroonde verfilming van roman van Michael Ondaatje werd een semi-intellectueel verhaal over grensoverschrijdende liefde. De ernstig verbrande Ralph Fiennes, over wie verpleegster Juliette Binoche zich ontfermt in de nadagen van WO II, herinnert zich stukje bij beetje zijn buitenechtelijke affaire met Kristin Scott Thomas. RTL8, 20.02-23.15u.

Der Untergang (Oliver Hirschbiegel, 2004, Dui/Ita). De Führer als mens temidden van de monsterlijke puinhopen die hijzelf heeft veroorzaakt. Met Bruno Ganz als de oude dictator op sloffen. RTL7, 20.05-23.40u.

Batman Begins (Christopher Nolan, 2005, VS). Christian Bale speelt met dodelijke ernst de held in vleermuispak. Eerder een psychologisch drama dan een actiefilm. Ook met Michael Caine, Morgan Freeman, Rutger Hauer. Veronica, 20.30-23.10u.

Schindler’s List (Steven Spielberg, 1994, VS). Verrassend genuanceerd epos van Spielberg over de Duitse zakenman Oskar Schindler die – aanvankelijk uit opportunisme, maar allengs ook uit bekommernis – een grote groep Joden door de oorlog wist te slepen door van hen onmisbare arbeidskrachten voor zijn bedrijf te maken. Met Liam Neeson en Ben Kingsley. SBS6, 23.50-3.20u.