op nrcnext.nl

Nieuwste statusbak

De Hummer is uit. De Dartz Prombron is in. Het duurt niet lang meer voordat we op MTV rappers en sweet-16-meiden zien rondrijden in deze volledig gepantserde Russische tank. Waarom? De wagen is zó luxe en zó fout dat het wel een statussymbool móet zijn. Centimeters dikke ruiten bedekt met een laagje goudlak, een typeplaatje dat bestaat uit witgoud met diamanten en robijnen, kogelwerende velgen en ook niet mis: bij aankoop krijg je drie flessen RussoBaltique, de duurste wodka ter wereld.

De Apple-strategie

De iPhone, Macbook air, iPad: elke keer als Apple een product lanceert domineert dit het nieuws. En elke keer zijn er dezelfde patronen. Geruchten, lekken naar de pers, een epische presentatie van topman Steve Jobs, klaagzangen dat er te weinig functies op het apparaat zitten, rijen voor de Apple Stores en een weinig kritische houding van journalisten en bloggers. Een bezoeker van sociale nieuwssite Digg.com vatte de Apple-hype nu één keer echt goed samen.