Minder koud

Na de koude maandag met maximumtemperaturen 7 tot 8 graden, wordt het de komende dagen wat minder koud, met op zondag weer normale of misschien zelfs vrij hoge temperaturen.

Vannacht is het helder en koud. In het binnenland kan het aan de grond gemakkelijk een paar graden vriezen. Weilanden liggen er in de vroege ochtend mogelijk berijpt bij.

Bevrijdingsdag begint zonnig, maar al snel drijft een gebied met bewolking vanuit het noorden over het land met kans op lichte regen of motregen. In de middag begint het vanuit het noordoosten geleidelijk op te klaren. De dag eindigt wellicht met een mooie heldere lucht. De maximumtemperatuur stelt teleur: aan de kust wordt het niet veel warmer dan 10 graden. In het zuidoosten wordt het plaatselijk net 14 graden.

Donderdag begint mooi met flinke zonnige perioden. In de middag drijft bewolking vanuit Duitsland binnen, maar het blijft tot de avond vrijwel overal droog. Misschien dat er voor zonsondergang langs de oostgrens een buitje valt. Een enkele plek komt aan 15 graden.

Vrijdag pakt grotendeels bewolkt uit. Vooral in het oosten kan soms wat regen vallen en met een graad of 10 is het erg fris voor de tijd van het jaar.

Zaterdag begint het op te klaren en met meer zon wordt het zondag mogelijk tegen de 20 graden.