Kort nieuws Sport

Van Nistelrooy niet bij trainingsstages Nederlands elftal

ZEIST, 4 mei. Bondscoach Bert van Marwijk begint zonder Ruud van Nistelrooy aan de twee extra trainingsstages van het Nederlands elftal in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika. De spits van Hamburger SV is niet uitgenodigd voor twee tweedaagse stages (10-11 mei en 13-14 mei) in Hoenderloo. Hij liet de afgelopen maanden regelmatig weten graag in het Nederlands elftal te willen terugkeren. Van Marwijk begint de trainingsstages met voetballers die het seizoen bij hun club hebben afgesloten. De bondscoach vindt het belangrijk dat alle internationals een week vrij zijn voordat ze op 19 mei met Oranje naar Oostenrijk vertrekken voor een trainingskamp. Hij kan voorlopig nog geen beroep doen op Wesley Sneijder (Inter), Arjen Robben en Mark van Bommel (Bayern), die op 22 mei nog de finale van de Champions League spelen. Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan) en Rafael van der Vaart (Real Madrid) hebben ook nog verplichtingen bij hun club. Jeremain Lens (AZ) en Vurnon Anita (Ajax) zijn wel uitgenodigd. (ANP)

Duitsland zonder doelman Adler

BERLIJN, 4 mei. Duitsland moet het op het wereldkampioenschap voetbal doen zonder de beoogde eerste doelman René Adler. De keeper van Bayer Leverkusen moet een operatie ondergaan aan een gebroken rib. Dat maakte de Duitse voetbalbond (DFB) vanochtend bekend. Adler liep de breuk vorige maand op in de Bundesligawedstrijd tegen VfB Stuttgart. De 25-jarige doelman sprak op de website van de DFB van de „moeilijkste beslissing” uit zijn carrière. „Maar het was voor mezelf, voor mijn club en de nationale ploeg onverantwoord geweest om aan het WK deel te nemen”, treurde de international. (ANP)

Japans golftalent vestigt record

TOGO, 4 mei. Het Japanse golftalent Ryo Ishikawa heeft een wereldrecord gevestigd door tijdens een proftoernooi slechts 58 slagen nodig te hebben voor één ronde. De achttienjarige Aziaat leverde die prestatie zondag op de slotdag van het toernooi op de Nagoya-golfbaan in Togo. Ishikawa noteerde twaalf birdies en geen enkele bogey. Tot zondag stond het record op naam van de Amerikanen Al Geiberger, Chip Beck en David Duval die alle drie op de PGA Tour eens 59 slagen nodig hadden voor een rondgang. (ANP)

Arsenal verliest, Van Persie scoort

LONDEN, 4 mei. Arsenal heeft gisteren met 2-1 verloren bij Blackburn Rovers. Robin van Persie maakte het doelpunt voor de nummer drie van de Premier League, kansloos in de strijd om de titel. Voor Van Persie was het zijn eerste treffer sinds 31 oktober 2009. Eind vorig jaar raakte hij bij een interland in Italië geblesseerd. Het duurde ongeveer vijf maanden voor hij hersteld was. (ANP)

Australiër winnaar van WK snooker

SHEFFIELD, 4 mei. Neil Robertson is vannacht in Sheffield wereldkampioen snooker geworden. De 28-jarige Australiër versloeg in de finale de Schot Graeme Dott met 18-13. Robertson is de eerste man van buiten Groot-Brittannië en Ierland die de wereldtitel wint sinds de Canadees Cliff Thorburn in 1980. (ANP)

Anand houdt voorsprong vast

SOFIA, 4 mei. Schaker Viswanathan Anand heeft in de tweekamp om het wereldkampioenschap met de Bulgaarse uitdager Veselin Topalov zijn voorsprong van een punt behouden. De zevende partij eindigde gisteren in remise, overeengekomen na 58 zetten. Titelverdediger Anand leidt met 4-3. De match in Sofia telt twaalf duels. (ANP)

Leekens opnieuw bondscoach België

BRUSSEL, 4 mei. Georges Leekens (60) is gisteren benoemd tot bondscoach van België. Hij volgt de Nederlander Dick Advocaat op, die onlangs zijn contract inleverde. Leekens was al eens eerder bondscoach van België, van februari 1997 tot augustus 1999. Tegen de verwachtingen in plaatste hij zich toen met de ‘Rode Duivels’ voor het WK in Frankrijk.(ANP)

Veldkamp wordt assistent Kemkers

DEN HAAG, 4 mei. Bart Veldkamp wordt assistent-coach van Gerard Kemkers bij TVM. De olympisch kampioen (10 kilometer) van 1992 in Albertville was eerder trainer van de Amerikaanse ploeg. (ANP)