Geklets op dansvloer

Afgelopen zaterdag in Club Up in Amsterdam moest ik door een ander kletsfenomeen denken aan het artikel over geklets bij concerten in Nederland (Zin, 27 april). Het midden op de dansvloer een boom opzetten met drankje in de hand lijkt een nieuwe trend. Eerst leken het alleen twee verdwaalde heren, maar het greep om zich heen als schimmel. Toen we uit frustratie aan de rand van de dansvloer gingen staan, bleken er zeker voor eenderde groepjes kletskousen te staan. Terwijl het rond de bar vrij leeg was. Rondvraag bij vrienden de volgende dag leverde herkenning op.

Ik stel voor dat er kaartjes gedrukt worden, met een tekst in de trant van: ?Heb je gezien dat er aan de bar veel ruimte is om te kletsen, of dans je lekker met ons mee?? Want dat ik als danser verontwaardigd aan word gekeken door kletsers midden op de dansvloer is voor mij wel de omgekeerde wereld.

Sarah Notenboom

Amsterdam

    • Sarah Notenboom