Film van de dag

Peter MacNichol en Meryl Streep in Sophie’s Choice. Sophie's choice 1982 Alan J.Pakula Meryl Streep Peter MacNicol Photo12

Sophie’s Choice. Traditiegetrouw staat de tv-avond van 4 mei in het teken van oorlogsfilms. RTL7 zendt elk jaar na de herdenking op de Waalsdorpervlakte Der Untergang uit, SBS6 vertoont vanavond Spielbergs Schindler’s List. En op Nederland 2 is Sophie’s Choice te zien, waarin Meryl Streep (met een wat curieus accent) een indringende hoofdrol speelt. In de verfilming van William Styrons roman probeert een jonge Amerikaanse schrijver (Peter MacNichol) in 1947 vergeefs iets te begrijpen van de Auschwitztragedie van een Poolse immigrante. Met Kevin Kline als haar labiele minnaar.(Alan J. Pakula, 1982, VS), Ned. 2, 22.55-1.20u.André Waardenburg

    • André Waardenburg