Courtney Love klinkt gedateerd

cd hoes Nobody's Daughter van Hole

cd pop

Hole: Nobody’s Daughter *

Courtney Love heeft altijd een goede hand gehad in het kiezen van titels en het schrijven van teksten. De naam Nobody’s Daughter, zoals haar nieuwe Hole-cd heet, is weer een compacte sneer naar alles wat zich ooit als autoriteit over Love, en wellicht ook over haar dochter Frances Bean, heeft proberen te ontfermen. Helaas blijft de cd achter bij de titel. Love buldert, laat haar gitaar losjes ronken en zingt het soort nummers dat een middelgrote moshpit tot ontbranding zou kunnen brengen.

De muziek wil woede overbrengen, maar het lukt haar niet die woede in haar stem tot uitdrukking te brengen. Die stem is hol en krachteloos, als een actrice die niet weet wat ze zegt. Bovendien klinken Love’s grungestijl en zwartgalligheid (‘I always wanted to die’) nogal gedateerd.

Lichtpuntje is het epische ‘Letter To God’, waarin Love grauwt op lager tempo en zo het nummer nog enige zeggingskracht geeft.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho