Tijdelijk beter

Het eerste weekeinde van mei is wisselvallig en fris verlopen. Ook vandaag overheersten de bewolking en de regen. Vanuit het noordwesten klaart het vanavond op, het begin van een tijdelijke weersverbetering.

Het regende flink, op de natste plekken 25 tot 30 millimeter in 24 uur tijd. Komende nacht valt in het oosten en zuidoosten van het land nog af en toe regen, terwijl het vanuit het westen steeds verder opklaart.

Morgen overdag breekt geregeld de zon door. In Zuid-Limburg zijn de wolken tot in de middag hardnekkig, terwijl nieuwe wolkenvelden het noorden van het land binnentrekken.

Het blijft overal droog, ook in de avond. Het waait ook iets minder hard en het wordt weer iets warmer met 10 graden op de Wadden tot lokaal 13 graden in het zuiden van het land.

Na een koude nacht met in het oosten temperaturen dichtbij het vriespunt en lokaal vorst aan de grond belooft het een vrij zonnige en droge Bevrijdingsdag te worden. Het wordt 11 graden aan zee tot lokaal 15 graden in het binnenland.

Het fraaie en droge lenteweer lijkt echter maar van korte duur, want vanaf donderdag nemen de wolken vanuit het oosten al weer toe en gaat het opnieuw regenen.

Ook vrijdag en komend weekend blijft het niet overal droog. Met 10 tot 14 graden is het te fris.