Sport kort

Squashsters schrijven geschiedenis met eerste Europese titel

AIX-EN-PROVENCE. De Nederlandse squashsters hebben zaterdag voor het eerst in de geschiedenis de Europese titel voor landenteams behaald, door Frankrijk in de finale met 2-1 te verslaan. Nederland leverde vooral in de halve finale een gedenkwaardige prestatie, toen het Engeland voor het eerst in 33 jaar uit de finale hield. „We zijn ontzettend blij”, zei bondscoach Nicole Beumer. „Het waren heel lange wedstrijden. Het was zo spannend.” In de finale won Vanessa Atkinson met 3-1 van Camille Serme. Isabelle Stoehr trok de stand namens Frankrijk gelijk door een 3-2 overwinning op Annelize Naudé. Orla Noom stelde de titel veilig voor Nederland door Maud Duplomb met 3-0 te verslaan. De Nederlandse mannen wonnen in de troostfinale met 3-0 van Wales en behaalden brons. De Europese titel ging naar Engeland, dat in de finale met 4-0 te sterk was voor Frankrijk. (ANP)

Hockey: Den Bosch naar finale play-offs

DEN BOSCH. De hockeysters van Den Bosch hebben gisteren de finale bereikt van de play-offs om de landstitel. De ploeg versloeg voor eigen publiek Kampong met 2-0, nadat zaterdag in Utrecht al met 1-0 was gewonnen. De tegenstander van Den Bosch in de finale is nog niet bekend. Laren slaagde er tegen titelverdediger Amsterdam in een derde duel af te dwingen. Laren won gisteren met 4-1, nadat het zaterdag de uitwedstrijd met 3-0 had verloren. (ANP)

Snookerbond bekijkt omkoopzaak Higgins

LONDEN. De internationale snookerbond WPBSA start een onderzoek naar de omkoopzaak rond John Higgins, vorig jaar nog wereldkampioen en dit jaar in de tweede ronde uitgeschakeld bij het WK in Sheffield. Higgins zou volgens de krant News of the World onderhandeld hebben over het aannemen van 261.000 pond. In ruil daarvoor zou de Schot met opzet frames en wedstrijden, die later dit jaar op het programma staan, verliezen. Higgins is door de WPBSA voorlopig geschorst. (ANP, AFP)

Turnsters zevende in landenfinale van EK

BIRMINGHAM. De Nederlandse turnsters zijn zaterdag bij de EK in Birmingham als zevende geëindigd in de landenfinale. De laatste drie edities werd Nederland achtste. De beste prestatie leverden de turnsters in 2002, met zilver. Rusland, dat Groot-Brittannië en titelverdediger Roemenië voorbleef, werd Europees kampioen. (ANP)

Valverde winnaar in Ronde van Romandië

SION. Alejandro Valverde heeft de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Spaanse renner won gisteren de slotetappe, met start en finish in Sion. Valverde passeerde door de ritwinst de Australiër Michael Rogers in het algemeen klassement, waarin Raborenner Denis Mensjov als derde eindigde. (ANP)

MotoGP: Lorenzo in GP Spanje naar zege

JEREZ. Jorge Lorenzo heeft gisteren de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP gewonnen . De Spaanse motorcoureur passeerde op het circuit van Jerez in de laatste ronde zijn landgenoot Dani Pedrosa, die vanaf poleposition was gestart. De Italiaanse wereldkampioen Valentino Rossi kwam als derde over de finish. (ANP)

Atleet Bolt sprint naar toptijd op 200 meter

KINGSTON. Usain Bolt is vroeg in vorm. De Jamaicaanse atleet legde zaterdag, bij een internationale wedstrijd in Kingston, zijn eerste 200 meter van het seizoen af in 19,56 seconden. Dat is de vierde tijd ooit. Het wereldrecord (19,19) staat ook op naam van Bolt, die de toptijd vorig jaar liep bij de WK in Berlijn. (ANP, AFP)

Voorsprong Cleveland in play-offs NBA

CLEVELAND. Cleveland Cavaliers is goed begonnen aan de halve finales in de play-offs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ‘Cavs’ waren zaterdag met 101-93 te sterk voor Boston Celtics. LeBron James maakte 35 punten en toonde aan waarom hij zaterdag – net als vorig seizoen – werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) in de NBA. (ANP)

Volleyballers Dynamo landskampioen

APELDOORN. De volleyballers van Dynamo zijn zaterdag voor eigen publiek landskampioen geworden. Dynamo won het vierde duel van de play-off om de Nederlandse titel tegen HvA met 3-0. Daarmee kwam de stand in de best-of-five op 3-1. (ANP)

Anand blijft leiden bij schaaktweekamp

SOFIA. De zesde partij van de tweekamp om de wereldtitel schaken tussen de Indiase titelverdediger Viswanathan Anand en de Bulgaar Veselin Topalov is zaterdag geëindigd in remise. Anand leidt nu met 3,5 tegen 2,5. Vandaag wordt de zevende van in totaal twaalf partijen gespeeld. (ANP)