nrc leest Anne Frank

Pieter Steinz bespreekt Een leven na Anne Frank van Berthe Meijer. Berthe Meijer overleefde als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen en kijkt terug op een turbulent bestaan in de naoorlogse jaren en daarna.

Verder op nrc.tv:

Maarten Schinkel, NRC-commentator economie, bespreekt de eurocrisis met Robert van de Roer. Hoezeer loopt de euro gevaar en wat betekent dit voor Nederland?

nrc kookt: De Franse Madeleine cakejes zijn beroemd geworden door een passage in À la recherche du temps perdu van Marcel Proust. In de roman dompelt een persoon een madeleine in de thee en droomt door de geur die vrijkomt weg naar zijn jeugdjaren. Janneke Vreugdenhil maakt madeleines volgens eigen recept met olijfolie en oranjebloesemwater.

nrc.tv is te zien via nrc.nl, nrc.tv en nrcnext.nl