lofzang op de klimaatverandering

lofzang op de klimaatverandering In de Biesbosch, het belangrijkste broedgebied van de cetti’s zanger, zijn dit jaar al bijna 250 territoria vastgesteld. De enigszins saai ogende bruine rietvogel is vanaf 2006, toen hij voor het eerst sinds 1979 weer in Nederland gesignaleerd werd, aan een opmars bezig. Volgens kenners lijkt de vogel, die zich zelden laat zien maar des te harder van zich laat horen, baat te hebben bij de klimaatverandering. De cetti verblijft vooral in het relatief warme zuidwesten. Bekijk de cettia cetti en luister naar opnames van zijn lied door heel Europa op nrcnext.nl/links

In de Biesbosch, het belangrijkste broedgebied van de cetti’s zanger, zijn dit jaar al bijna 250 territoria vastgesteld. De enigszins saai ogende bruine rietvogel is vanaf 2006, toen hij voor het eerst sinds 1979 weer in Nederland gesignaleerd werd, aan een opmars bezig. Volgens kenners lijkt de vogel, die zich zelden laat zien maar des te harder van zich laat horen, baat te hebben bij de klimaatverandering. De cetti verblijft vooral in het relatief warme zuidwesten.

Bekijk de cettia cetti en luister naar opnames van zijn lied door heel Europa op nrcnext.nl/links