Kort nieuws voorpagina

Politie New York: dader van ‘Times Square’ onbekend

New York, 3 mei. De politie van New York zegt geen aanwijzingen te hebben dat de autobom op Times Square het werk is van de Pakistaanse Talibaan of andere militante groeperingen. De politie zoekt een blanke man die op beelden van beveiligingscamera’s naar de auto omkijkt. Pagina 5

Aanhouding in moordzaak-Luten

Rotterdam, 3 mei. Een 41-jarige man is aangehouden in verband met de moord op de 15-jarige Andrea Luten. Zij werd op 10 mei 1993 bij haar woonplaats Ruinen gevonden. Het OM in Assen maakte de aanhouding vanmiddag bekend.

Nieuwe getuige vuurwerkramp

Enschede, 3 mei. Politie Twente bestudeert een getuigenverklaring die mogelijk nieuw licht werpt op de vuurwerkramp van 13 mei 2000 in Enschede. Pagina 3

‘Kim Jong-il voor overleg naar China’

SHANGHAI, 3 MEI. Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten en Chinese grenswachten zeggen dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il per trein onderweg is naar China voor een ontmoeting met president Hu Jintao. Pagina 5

Voetbalclub wil limiet allochtonen

Rotterdam, 3 mei. De Nijmeegse voetbalclub Quick 1888 wil een wachtlijst hanteren totdat het percentage allochtone leden gedaald is tot 30 procent. Pagina 3

Veroordeling voor aanslagen Mumbai

New Delhi, 3 mei. De Pakistaanse terreurverdachte Ajmal Kasab (22) is vandaag schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de terreuraanvallen in de Indiase metropool Mumbai, eind 2008. Pagina 4

Bos: nationalisatie banken was optie

Amsterdam, 3 mei. De Nederlandse regering heeft overwogen op het hoogtepunt van de financiële crisis, in oktober 2008, de hele bankensector te nationaliseren. Dat zei voormalig minister Wouter Bos van Financiën zaterdag in Het Financieele Dagblad. Pagina 9

Fusie Continental en United Airlines

Chicago/New York, 3 mei. De Amerikaanse vliegmaatschappijen United Airlines en Continental Airlines gaan fuseren. Pagina 9