Kort nieuws Sport

Tennisster Krajicek wint toernooi van Charlottesville

CHARLOTTESVILLE, 3 mei. Tennisster Michaëlla Krajicek heeft gisteren het ITF-toernooi in het Amerikaanse Charlottesville op haar naam geschreven. De Nederlandse speelster was in de finale in twee sets te sterk voor de 22-jarige Duitse Laura Siegemund, de nummer 293 van de wereldranglijst: 6-2 en 6-4. Het evenement kende een prijzengeld van 50.000 dollar (38.000 euro). Krajicek (21) verdiende 70 punten voor de wereldranglijst in Charlottesville. Maar ze raakt er ook weer 40 kwijt van het toernooi in Soweto dat ze vorig jaar speelde. ‘Misa’ begon als nummer 140 aan ‘Charlottesville’. Ze won vorig jaar juli voor de laatste keer een tennistoernooi. Dat was in Boston, ook van het ITF-circuit. (ANP)

McIlroy slaat toe met ronde van 62

CHARLOTTE, 3 mei. Rory McIlroy heeft het Quail Hollow Championship op zijn naam gebracht. De jeugdige Noord-Ierse golfer sloeg gisteren in de Amerikaanse plaats Charlotte (North Carolina) toe met een slotronde van 62, tien slagen onder het baangemiddelde. McIlroy, die morgen 21 wordt, kwam daarmee uit op een totaal van 273 (-15). Tiger Woods speelde voor het eerst sinds de Masters, begin april, weer mee. Vrijdag wist de Amerikaanse nummer één van de wereld zich niet te plaatsen voor het finaleweekend. (ANP)

Hermida wint wereldbekerrace

HOUFFALIZE, 3 mei. De Spaanse mountainbiker Jose-Antonio Hermida heeft in Houffalize de tweede wedstrijd van de wereldbeker mountainbike (cross country) gewonnen. Hij neemt tevens de leiding over in het wereldbekerklassement. De Duitser Manuel Fumic leidde lange tijd de race. Hij ging na de start direct in de aanval. Uiteindelijk slaagde alleen Hermida erin om Fumic te achterhalen en te passeren. (ANP)

Snelle tijd atleet Bolt op 200 meter

KINGSTON, 3 mei. Usain Bolt is vroeg in vorm. De Jamaicaanse atleet legde zaterdag, bij een internationale invitatiewedstrijd in Kingston, zijn eerste 200 meter van het seizoen af in 19,56 seconden. Dat is de vierde tijd ooit. Bolt was zelf twee keer sneller dan zijn tijd van zaterdag. Ook voormalig wereldrecordhouder Michael Johnson had in 1996 in Atlanta met 19,32 minder tijd nodig dan Bolt in Kingston. (ANP, AFP)

Volleybal: Dynamo landskampioen

APELDOORN, 3 mei. De volleyballers van SV Dynamo Apeldoorn zijn zaterdagavond voor eigen publiek landskampioen geworden. Coach Redbad Strikwerda zag zijn jonge ploeg – alleen de 35-jarige spelverdeler Kars van Tarel heeft het nodige meegemaakt – de vierde wedstrijd van de play-off om de nationale titel tegen HvA overtuigend winnen met 3-0. De setstanden waren 25-20, 25-21 en 25-14. Dynamo maakte daardoor een beslissende wedstrijd in de best-of-five overbodig: 3-1. (ANP)

Henin wint eerste toernooi na rentree

STUTTGART, 3 mei. Justine Henin heeft gisteren voor het eerst sinds haar rentree op het hoogste niveau een toernooizege behaald. De Belgische tennisster veroverde ten koste van de Australische Samantha Stosur de titel in Stuttgart. Henin won de finale met 6-4, 2-6 en 6-1. Henin was eerder succesvol in Stuttgart in 2007. Ze bracht haar aantal titels op 42. Ze keerde in januari terug op de WTA Tour na een pauze van achttien maanden. De zege is voor haar een mooie opsteker richting Roland Garros, dat later deze maand op het programma staat. (ANP)

James uitblinker bij Cleveland

CLEVELAND, 3 mei. Cleveland Cavaliers is goed begonnen aan de halve finales in de play-offs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Onder leiding van uitblinker LeBron James waren de ‘Cavs’ zaterdag met 101-93 te sterk voor Boston Celtics in de Eastern Conference. James maakte 35 punten, waarvan twaalf in het laatste kwart. (ANP)

MotoGP: Lorenzo wint race in Spanje

JEREZ, 3 mei. Jorge Lorenzo heeft gisteren de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP op zijn naam geschreven. De Spaanse motorcoureur passeerde in de laatste ronde op zijn Yamaha zijn landgenoot Dani Pedrosa, die vanaf poleposition was gestart. Wereldkampioen Valentino Rossi kwam als derde over de finish. (ANP)