Film van de dag

Scène uit de animatiefilm Robots (Chris Wedge, 2005). scene uit de animatiefilm Robots (2005) Rodney Copperbottom (left, voiced by Ewan McGregor) and Fender (voiced by Robin Williams) take a harrowing ride on Robot City’s Crosstown Express. Photo Credit: Blue Sky Studios

Robots. De makers van de Ice Age-films hebben vooral al hun energie gestoken in de vormgeving van Robots, het verhaal is helaas wat dunnetjes. Heel erg is dat niet, want het fraaie uiterlijk van de animatiefilm houdt de aandacht zonder probleem vast. Plaats van handeling is een toekomstige wereld die wordt bevolkt door robots. Als de jonge uitvinder Rodney Copperbottom in Robot City aankomt, gaat hij de strijd aan met een hebzuchtige, megalomane financier, daarbij bijgestaan door zijn vriendje Fender (met de stem van Robin Williams). (Chris Wedge, 2005, VS), RTL8, 20.30-22.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg