Burger maak troep op Koninginnedag

De schoonmakers staken al weken. Met name de festiviteiten rondom Koninginnedag zorgen voor veel afval op straat. Overheden benadrukken de onveiligheid van de troep die blijft liggen, en proberen de stakingen te verbieden. Van Aartsen in het NOS Journaal: „We hebben er mee te leven.” Het treft mij dat niemand met een woord rept over het gedrag van de burger: de veroorzaker van deze bende. Ik was eens bij de Gentse feesten: dagen achtereen groot feest in die stad. Iedereen dronk uit glas, geen troep op straat. En ik heb geen politieman gezien, de orde handhaafde zichzelf. Maar wat kunnen wij met z’n allen een bende maken. En we gaan er ook nog eens van uit dat een ander dit opruimt! Wie weet kunnen we nog eens wat leren van onze Zuiderburen.

Marnix van de Poll

Amsterdam

    • Marnix van de Poll