'Barney': poging tot chantage

Darter Raymond van Barneveld is naar eigen zeggen verscheidene weken telefonisch gechanteerd. Dat verklaart volgens hem zijn slechte verrichtingen in de de Premier League Darts, de wedstrijdenreeks van de profbond PDC.

De Hagenaar onthulde de poging tot afpersing in een video-interview na zijn ‘nine-darter’ in Aberdeen. De vermoedelijke dader is inmiddels aangehouden.

Van Barneveld vertelde dat hij zeven weken geleden voor het eerst werd benaderd. Een en ander had grote invloed op zijn privéleven én zijn sportieve prestaties. „Problemen, problemen, problemen. Ik kon mezelf absoluut niet focussen en concentreren. Ik vind dat mijn fans recht hebben dit te weten.”

‘Barney’ zei nu weer beter in zijn vel te zitten. Hij traint weer drie of vier keer in de week in de sportschool, volgt een dieet en gaat ervan uit dat hij binnenkort ook weer kan schitteren als darter. Het uitgooien van een leg in negen pijlen – zeven keer triple 20, triple 19 en dubbel 12 – was daarvan een voorproefje. Maar de Final Four van de Premier League kan hij niet meer halen. (ANP)