Volgende week in NRC Handelsblad

Nine Nooter Foto Mauric Boyer Amsterdam 29-04-2010 Nine Nooter Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Maandag

Profiel van Nine Nooter, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, die weet hoe ze om moet gaan met de gevoeligheden rond het herdenken van oorlog en bevrijding. Op binnenlandpagina. Bij Sport een portret van motorcrosser Jeffrey Herlings, pas 15 jaar maar door velen nu al gezien als toekomstig wereldkampioen.

Dinsdag

Op pagina wetenschap aandacht voor een nieuw boek over zwak zelfbeeld, een niet-erkende aandoening waarvoor wel een therapie bestaat.

Donderdag

Het ontstaan van Israël gezien door Arabische ogen in The time that remains van de Arabisch-Israëlische regisseur Elia Suleiman. Recensie op de filmpagina.

Vrijdag

75 jaar Penguin Books: Rob van Essen over de ‘Victoriaanse bestsellers’, Pieter Steinz over de vormgeving van deze en andere Penguin series. In Boeken. In het Cultureel Supplement schrijft Jochem Valkenburg over ‘Wake’, de opera waarmee op 13 mei de vuurwerkramp in Enschede van 10 jaar geleden wordt herdacht. Succesauteur David Mitchel, auteur van ‘Wolkenatla’, schreef het libretto, Klaas de Vries de muziek.

Zaterdag

Een blik achter de schermen bij de Velthuis Kliniek, ofwel de ‘Bijenkorf’ onder de klinieken voor cosmetische chirurgie. In NRC Weekblad. En in Opinie & Debat: Wat blijft overeind van de vrije markt? Twee visies.