Nat weekend

Onder invloed van twee lagedrukgebieden is het dit weekend onbestendig, waarbij morgen de meeste regen wordt verwacht. Daarbij is het vanaf morgen een tijdlang vrij koud door lucht afkomstig van de Noordpool, aangevoerd door een noordelijke wind.

Vanmiddag bevindt Nederland zich nog even in de vrij zachte lucht; met een westelijke bries wordt het 12 of 13 graden aan de kust tot plaatselijk 17 graden in Limburg. Er vallen enkele buien, in het binnenland mogelijk met een beetje hagel en onweer. Aan de kust klaart het echter in de loop van de dag op en vanavond zal het dan overal droog zijn met opklaringen. De wind draait dan naar noord of noordoost.

Morgen kan de wind aan de kust toenemen tot krachtig, 6 op de schaal van Beaufort. Verder kans op regen. In veel gebieden kan er tussen 10 en 15 millimeter regen vallen.

In de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden blijft het waarschijnlijk tot de avond droog. Het is kil door een stevige wind en temperaturen van niet meer dan 12 graden. Maandag vallen er enkele buien en blijft het met 10 tot 12 graden koud.

Op dinsdag en Bevrijdingsdag krijgt een hogedrukgebied nabij Ierland invloed. Daardoor kunnen we droog weer tegemoetzien en krijgt de zon meer ruimte.

Het blijft fris met maximumtemperaturen tussen de 10 en 14 graden.