Kort nieuws voorpagina

Koninginnedag rustig, Beatrix dankt Zeeuwen

Rotterdam, 1 mei. Het treinverkeer rond Amsterdam heeft op Koninginnedag kort stilgelegen, toen passagiers over het spoor gingen lopen. In Eindhoven vaardigde burgemeester Van Gijzel een noodverordening uit om Feyenoord-hooligans te stoppen. Elders was het rustig. Koningin Beatrix dankte na haar bezoek aan Zeeland de inwoners: „U heeft ons en het land Koninginnedag teruggegeven.” Pagina 3

Heffing Joodse slachtoffers bezien

Rotterdam, 1 mei. Minister Klink gaat het verzoek om Duitse uitkeringen aan Joodse vervolgingsslachtoffers vrij te stellen van premieheffing opnieuw bekijken. Dat heeft hij tegen deze krant gezegd. Pagina 3

VS: opschorting nieuwe boringen

New York, 1 mei. De Amerikaanse regering schort nieuwe olieboringen tijdelijk op, in afwachting van het onderzoek naar de oorzaak van de zich snel uitbreidende olievlek in de Golf van Mexico. Vorige week stemde president Obama nog in olieboringen in kustwateren die tot dan toe verboden waren. Pagina 13

Pasqua veroordeeld voor verduistering

Parijs, 1 mei. De Franse ex-minister van Binnenlandse Zaken en huidig senator Pasqua heeft gisteren een jaar voorwaardelijk gekregen voor corruptie. Volgens de rechtbank heeft Pasqua (83) overheidsgeld verduisterd bij verkoop van politiematerieel. Pagina 5

Groei VS iets lager dan verwacht

Rotterdam, 1 mei. De Amerikaanse economie is in de eerste drie maanden van 2010 gegroeid met 3,2 procent vergeleken met dezelfde periode in 2009, iets minder dan verwacht. Pagina 11

167.000 Honda’s in VS teruggeroepen

Rotterdam, 1 mei. Het Japanse Honda roept ruim 167.000 auto’s (Acura TSX sedan) in de VS terug wegens brandgevaar doordat vloeistof van de stuurbekrachtiging kan lekken. Pagina 13

Stunt squashters

Rotterdam, 1 mei. De Nederlandse squashsters hebben gisteren op het EK gestunt door Engeland te verslaan. Pagina 9