Kort nieuws Sport

Stunt squashsters met een historische zege op Engeland

Aix-en-Provence, 1 mei. De Nederlandse squashsters hebben gisteren in Aix-en-Provence verrassend de finale gehaald van het EK voor landenteams. In de halve finale stuntte het team door favoriet Engeland met 2-1 te verslaan. Dat was de eerste nederlaag voor de Engelsen in de 32-jarige EK-historie. Nederland is voor de achtste keer op rij finalist, maar de voorgaande zeven keer was Engeland te sterk. Dit keer was Engeland al in de halve finale tegenstander, omdat Nederland door verlies tegen Frankrijk (2-1) als tweede in de groep eindigde. De ploeg bestaat uit: Orla Noom, Vanessa Atkinson en Annelize Naudé. In de finale speelt Nederland weer tegen Frankrijk, dat Ierland met 2-1 versloeg. Later op de dag bereikten de Nederlandse mannen niet de finale. Zij werden in de halve finale met 4-0 uitgeschakeld door Frankrijk. (ANP)

Renner Cavendish uit koers gehaald

Moudon, 1 mei. De Britse wielrenner Mark Cavendish is door de ploegleider van Team Columbia wegens wangedrag uit de Ronde van Romandië gehaald. De sprinter had donderdag, na zijn zege in de tweede etappe, bij het passeren van de finishlijn een ‘V’ met zijn vingers gemaakt. Dat is een obsceen handgebaar in Engeland. Cavendish bood gisteren zijn excuses aan, maar daar nam de ploegleiding geen genoegen mee. Cavendish reageerde met zijn omstreden gebaar op de kritiek die hij dit seizoen over zich heen heeft gekregen vanwege het gebrek aan overwinningen. „Ik wilde een statement maken naar al mijn critici die niets van wielrennen weten”, zei hij. De etappe van gisteren, een tijdrit over 23,4 kilometer, werd gewonnen door de Australiër Richie Porte. De voormalig triatleet reed als enige onder de 31 minuten. Zijn landgenoot Michael Rogers ontnam de Slowaak Peter Sagan de leiderstrui. (ANP)

Hockey: Brinkman uit functie bij SCHC

Bilthoven, 1 mei. Het bestuur van hockeyclub SCHC uit Bilthoven heeft met onmiddellijke ingang trainer Jacques Brinkman van het eerste mannenteam op non-actief gesteld. SCHC nam het besluit wegens de slechte resultaten in de competitie. Adel Fuentes en Albert Kees Manenschijn de leiding over. (ANP)

Belgische regering steunt ook

bid WK

Brussel, 1 mei. Na de Nederlandse regering heeft ook het (demissionair) kabinet in België zich achter de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal in 2018 of 2022 geschaard. Met deze steun komt het HollandBelgium Bid tegemoet aan de door de wereldvoetbalbond FIFA gestelde overheidsgaranties. (ANP)